Първият бинарен урок с помощта на изкуствен интелект в област Стара Загора.

Първият бинарен урок с помощта на изкуствен интелект в област Стара Загора.
 
„С мъки, с нещастия е пълен тоя свят, но все пак има нещо, което е хубаво, което стои над всичко друго – любовта между хората“.
Й.Йовков
 
В ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт бе представен първият бинарен урок с помощта на изкуствен интелект. Преподавателите по български език и литература и история и цивилизации Надежда Попова и Цвета Рименова споделиха пред педагогическия колектив добра практика за работа с платформата ChatGPT на тема: „Изпитанията пред любовта. Есе по житейски проблем“. Акцентът на урока бе: „Когато зная, мога да задам правилните въпроси и да получа удовлетворяващи отговори“.
Всички педагогически специалисти и ръководството на гимназията оцениха подобаващо иновативната разработка и приеха урока като предизвикателство за следващи подобни проекти с помощта на изкуствения интелект.

 

Стaрши експертът от РУО – Стара Загора, г-н Иван Желязков беше впечатлен и развълнуван от разработката на бинарния урок, който според него трябва да е новият модел за съвременния иновативен подход в образованието. В бъдещ план проектът ще се мултиплицира пред младата аудитория от преподаватели в област Стара Загора.
 
„Да бъдем добрия пример като пионери в използването на изкуствен интелект в учебните часове!“

 

Did you like this? Share it!

Leave Comment

Използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че сте съгласни. We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.

Call Now Button