Представяне на иновативни образователни модели и практики от бизнеса в изпълнение на иновативни задачи

Ученици от ПГ по транспорт и мениджмънт ще имат възможност да се включат в стажове на фирма DSS при разработка на дигитални и софтуерни решения.

На 18.12.2023г нашата гимназия участва в Национална среща на иновативните училища „Представяне на иновативни образователни модели и практики от бизнеса в изпълнение на иновативни задачи“.

Гости на събитието бяха проф. д-р Галин Цоков – министър на образованието и науката, проф. дн инж. Иван Кралов – ректор на ТУ-София, г-жа Наталия Михалевска – началник на политическия кабинет на министъра на образованието и науката, д.ик.н. Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители и представители на бизнеса.

 

На официална среща бяха представени нови учебни програми по учебни дисциплини от областите „Дигитално предприемачество“, „Киберсигурност“ и „Изкуствен интелект“ за професионално направление „Компютърни науки“, разработени съвместно от ПМГ „ Васил Друмев“- Велико Търново, ТУ-София и бизнес компании.
Преподавателите инж.Росица Цветкова и Петя Тенева заедно с учениците Тиян Златев и Марио Иванов от нашата гимназия посетиха най-новите лаборатории на ТУ-София в Центъра за върхови постижения „Мехатроника и чисти технологии“.

Did you like this? Share it!

Leave Comment

Използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че сте съгласни. We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.

Call Now Button