ПГ по транспорт и мениджмънт участва с инициативи в рамките на „Зелената седмица“

ПГ по транспорт и мениджмънт участва с инициативи в рамките на „Зелената седмица“ – амбиция за нулево замърсяване на околната среда. Ученици от всяка паралелка посадиха 20 брезички в импровизирана „бяла горичка“ в зелените пространства на гимназията. ЗЕЛЕНАТА СЕДМИЦА съвпадна със „СЕДМИЦА НА ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ“- съвместна инициатива между ПГТТМ с МВР и Община Казанлък.

 

Проведени бяха изнесени интерактивни уроци по БДП, занимания по интереси – редене на пъзели от пътни знаци, рисуване на рисунка или колаж на тема пътна безопасност, демонстрации с алкоочила, които симулират различна концентрация на алкохол в кръвта и очила за симулация на употреба на наркотични вещества.
Седмицата завърши с организиран велопоход по специално подбран безопасен маршрут за ученици и учители.
.
 
ЗЕЛЕНАТА СЕДМИЦА даде възможност да ангажираме повече млади хора, които да придобият по-задълбочени знания и да се включат в инициативи за това да работим заедно и да превърнем амбицията за нулево замърсяване и безтоксична среда в реалност.

Did you like this? Share it!

Leave Comment

Използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че сте съгласни. We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.

Call Now Button