ПГТТМ успешно завърши участието си в Проект BG05M2OP001-2.015-0001 „Ученически практики –2“ 

Учениците от ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт гр. Казанлък завършиха успешно участието си в дейностите на проекта, за придобиване на практически умения в реална работна среда. За двете години общо 62 ученици на гимназията от 10, 11 и 12 клас осъществиха своите желания да се развиват в избраната професия като се включиха в Дейност 1 „Подкрепа за практическото обучение на учениците, навършили 16 години от училищата, осъществяващи професионална подготовка чрез допълнителни практики в реална работна среда“.  


 

В Дейност 2  „Подкрепа за създаване и функциониране на учебно-тренировъчни и/или други съществуващи в професионалното образование форми на учебни или тренировъчни фирми, вкл. учебни компании в първи и/или втори гимназиален етап“ се включат общо 16 ученици, създавайки  3 учебно тренировъчни фирми. 

На специално тържество удостоверения за проведена практика на реално работно място получиха  всички участници. Те бяха връчени от старши експерт по професионално образование и обучение  в РУО Стара Загора – инж. Иванка Петкова. Учители, работодатели и ученици споделиха  задоволството си от съвместната работа. Те ще продължат ползотворните взаимоотношения с работодателите и след приключване на работата по проекта.  

Did you like this? Share it!

Leave Comment

Използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че сте съгласни. We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.

Call Now Button