ПГТТМ посрещна гости от 6 държави, като домакин на среща по международен проект

Европейски стратегии за едно по-добро бъдещо поколение

От 3 до 7 октомври, Професиналната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт в Казанлък беше домакин на среща по международен проект за обмяна на идеи, с цел приобщаване на ученици със слаба мотивация към учебния процес и училищния живот. Участваха 37 представители от шест държави – Италия, Испания, Португалия, Унгария, Гърция и България.

Срещата стартира на територията на гимназията. След топлото посрещане с хляб и сол чуждестранните гости наблюдаваха ученици в тяхната работна среда, като участници, спазващи  правилата за движение, възхитиха се на майсторското управление на електрическо бъги, създадено от учители и ученици.

Кулминацията на програмата беше работната среща на делегатите в местен хотел. На нея присъстваха Максимилиано Страти – ръководител на международния проект, началникът на РУО Стара Загора – Милена Йолдова, представители на фондация „Дон Боско“ и на неправителствени организации.

ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт, като домакин презентира работещи идеи, с които приобщава слабо мотивираните млади хора към училищния живот – участие в театрална трупа, вокална група, работа в реална работна среда, участие в инициативи по проекти „Еразъм+“.

През последните дни от посещението си участниците имаха възможност да се запознаят с българската култура, традиции и обичаи. Международният обмен премина в дух на сътрудничество и удовлетвореност от обмяната на добри практики.

„ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ!“

Did you like this? Share it!

Leave Comment

Call Now Button