ПГТТМ посрещна гости от 6 държави, като домакин на среща по международен проект

Европейски стратегии за едно по-добро бъдещо поколение

От 3 до 7 октомври, Професиналната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт в Казанлък беше домакин на среща по международен проект за обмяна на идеи, с цел приобщаване на ученици със слаба мотивация към учебния процес и училищния живот. Участваха 37 представители от шест държави – Италия, Испания, Португалия, Унгария, Гърция и България.

Срещата стартира на територията на гимназията. След топлото посрещане с хляб и сол чуждестранните гости наблюдаваха ученици в тяхната работна среда, като участници, спазващи  правилата за движение, възхитиха се на майсторското управление на електрическо бъги, създадено от учители и ученици.

Кулминацията на програмата беше работната среща на делегатите в местен хотел. На нея присъстваха Максимилиано Страти – ръководител на международния проект, началникът на РУО Стара Загора – Милена Йолдова, представители на фондация „Дон Боско“ и на неправителствени организации.

ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт, като домакин презентира работещи идеи, с които приобщава слабо мотивираните млади хора към училищния живот – участие в театрална трупа, вокална група, работа в реална работна среда, участие в инициативи по проекти „Еразъм+“.

През последните дни от посещението си участниците имаха възможност да се запознаят с българската култура, традиции и обичаи. Международният обмен премина в дух на сътрудничество и удовлетвореност от обмяната на добри практики.

„ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ!“

Did you like this? Share it!

Leave Comment

Използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че сте съгласни. We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.

Call Now Button