Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС, кат. В“

Две трети места на Регионалното състезание в града на Богородица.
През дните 14 и 15 март 2024 година се проведе Регионалният кръг на Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС, кат. В“ в град Хасково – градът на Богородица. Участваха девет състезателни отбора от областите Стара Загора, Ямбол, Сливен, Хасково и Бургас. Отборът на ПГ по транспорта и транспортен мениджмънт, град Казанлък се представи с учениците от 11 клас – Иван Иванов, Стоян Стефанов и Пламен Ковачев, обучавани в специалност „Автомобилна мехатроника“.
Състезанието преминава през три етапа:

1. Решаване на два теста генерирани в компютърен вариант от системата на   https://www.youngcarmechanic.com и от електронната платформа   https://www.avtoizpit.com

 
2. Изпълняване на конкретни практически задания за автомонтьорите:
 
– Демонтаж и монтаж на съединител на Опел 1.8 бензин.
– Демонтаж, смяна на вентил и монтаж на автомобилна гума. Баланс.
– Регулиране на автомобилни фарове.
– Смяна на предни спирачни накладки на Фолксваген 1.9 TDI.
– Диагностика на акумулатор.
 
3. Майсторско управление на МПС по определено състезателно трасе с учебен автомобил.
Магията на спортния дух на отбора доведе до спечелване на трето място в отборното комплексно класиране, в категорията „Най-добър млад автомонтьор” и трето място в отборното класиране, в категорията „Най-добър млад водач на МПС”.
Учениците се представиха достойно, натрупаха ценни знания и опит и са мотивирани за победа през следващата година, когато ще бъдат в 12 клас.

Did you like this? Share it!

Leave Comment

Използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че сте съгласни. We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.

Call Now Button