Националния конкурс за разкази и есета „Наследник съм на…“, посветен на 110 години от Балканските войни (1912-1913г.)

Първо място за ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт, гр. Казанлък. Ученичката от 10 в клас Нина Ташева участва в Националния конкурс за разкази и есета „Наследник съм на…“, посветен на 110 години от Балканските войни (1912-1913г.) Тя представи есе, посветено на участника в Балканската война Димитър Минчев Христов, родом от гр. Русе. Конкурсът е организиран от Министерството на отбраната и Централното военно окръжие, съвместно с МОН, РУО Стара Загора и Съюза на ветераните от войните на България.

На 13 март 2024 г. , в деня на падането на Одринската крепост, се състоя награждаване от началника на Военно окръжие I степен – подполковник Людмил Маринов и Галентин Караславов – председател на областната организация на Съюза на ветераните от войните на България. В присъствието на уважаваните гости и педагогическия колектив на Нина Ташева беше връчена грамота, книга „За честта и славата на България и Българските бойни знамена“ и бе изказана огромна благодарност за проявеното родолюбие и усърдие.

Did you like this? Share it!

Leave Comment

Използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че сте съгласни. We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.

Call Now Button