Месеца на професионалните състезания в ПГТТМ

Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт, град Казанлък с участие в Националните състезания по професии, според графика на МОН за учебната 2023/2024 година. 

През дните 13 и 14 февруари 2024 година се организира училищния кръг на Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС, кат. В“. Ученици от XI и XII класове, обучавани в специалностите „Автомобилна мехатроника“ и „Електрообзавеждане на транспортна техника“ се  включиха в пет отбора с по трима състезатели. Състезанието преминава през три етапа:  решаване на два теста, генерирани в компютърен вариант от системата на https://www.youngcarmechanic.com и от електронната платформа https://www.avtoizpit.com; изпълняване на конкретни практически задания за автомонтьорите и майсторско управление на МПС по определено състезателно трасе с учебен автомобил. Отборът, който ще представи гимназията на Регионален кръг на Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС, кат. В“ в град Хасково през 14-15 март 2024 година се сформира от учениците Стоян Стефанов, Иван Иванов и Пламен Ковачев. 

На 21 февруари 2024 година се проведе училищен кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата.   Осем  участници от VІІІ, ІХ и Х класове премериха сили в надпреварата. В първия етап учениците решават писмен тест за правилата на движение по пътищата, а във втория етап показват умения за безопасно преминаване по вело-трасе. Силната мотивация, знанията и професионалните практически умения на участниците дадоха възможност да се сформира отбор на гимназията за участие общинският кръг от Националното състезание по безопасност на движението по пътищата. Състезателите в отбора са: Виктор Колев – 8б клас, Цветомира Илова – 9б клас, Калоян Ганев -10б клас, Стивън Кантарски -10б клас.  

Директорът на гимназията и преподавателите, подготвящи учениците за състезанията пожелават успех на отборите в предстоящите етапи на състезанията. 

Did you like this? Share it!

Leave Comment

Използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че сте съгласни. We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.

Call Now Button