Училището разполага със съвременна материално-техническа база, съобразена с изискванията за микроклимат, оборудване и обзавеждане , екология и дизайн – учебен корпус с 22 кабинета по общообразователни и специални предмети, актова зала с 400 места, физкултурен салон и спортни площадки, общежитие със стаи с по две легла, учебни работилници и специализирани лаборатории, автомобилен сервиз с компютърна диагностична техника, собствен автомобилен парк, пет компютърни кабинета, неограничен достъп до Интернет, богата библиотека.

 

Компютърни кабинети..

Нарастващите темпове на компютаризация във всички сфери на обществения живот, постиженията на научно-техническия прогрес, изискват от съвременния човек да умее да работи много добре с компютър.

Училището разполага с пет кабинета за провеждане на упражнения по информационни технологии, информатика, информационни системи в транспорта. Те са оборудвани с нова компютърна техника и периферни устройства. Осигурен е неограничен достъп до Интернет.

По електротехническо чертане учениците работят с лицензирани програмни продукти и усвояват видове проектиране, основни чертожни техники, изработване на работни и сборни чертежи на детайли и др. Лабораторията по електрообзавеждане на автомобила е обзаведена със съвременни стендове за изпитване на електрическите агрегати и възли. Придобиват се умения за работа по електрическата инсталация на автомобила, методите за откриване на неизправности и тяхното отстраняване. Лабораторията за изпитване на двигатели е оборудвана със стендове за изпитване на ДВГ и Мотортестер за пълна диагностика на двигателите и системите на Форд, Фолксваген, Мерцедес, Опел и др. Учениците придобиват умения за работа със съвременна диагностична апаратура.

В учебния сервиз се извършва диагностика и ремонт на ходовата част на съвременните автомобили със стенд HPA“EUROTRONIK“. Учениците се обучават да монтират нови гуми и балансират автомобилните колела. Сервизът е оборудван със стенд „MOTORPAL“ за изпитване и регулиране на гориво-нагнетателни помпи и стенд КП 16-09 за изпитване и регулиране на дюзи за дизелови двигатели. Сервизът е оборудван със стенд за регулиране на фарове и стенд за измерване на спирачната сила, необходима за спиране на автомобила.

Регулировката на двигателите с карбуратор се извършва с газанализатор „TehnoTest“, на който учениците се обучават да отстраняват неизправности и да регулират карбураторите. Автомобилите с дизелова горивна система се изпитват с димомер „TehnoTest“, който може да регулира количеството вредни емисии в отработените газове.

Училището притежава лиценз и разрешително №3465 от 07.10.2020 г. за обучение на водачи на МПС. Обучението е безплатно за всички ученици и се извършва от квалифицирани преподаватели на съвременни автомобили.

Общежитие

За учениците, които пътуват от други населени места, е осигурено общежитие с всички необходими условия. То разполага със стаи с по две легла, самостоятелен санитарен възел и тераса, зали за самоподготовка, битови помещения. Към общежитието има възпитатели, които присъстват денонощно, за да помагат на учениците и да съблюдават спазването на вътрешния ред.

Бодибилдинг зала

Библиотека

Гимназията разполага с библиотека, богата с художествена и научно-техническа литература и читалня. Тук всеки ученик може да получи не само необходимото му литературно произведение, но и библиографска справка, и консултация. Библиотеката има богат технически отдел, който е в помощ на учениците при подготовката им по специалните предмети, изработката на курсови задачи, проекти и дипломни работи.

Използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че сте съгласни. We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.

Call Now Button