Видео разказва как е създаден болидът „Духът на долината“

 

Видеоклип разказва историята как е създаден дизайнът на иновативния автомобил, който бе представен за първи път на 14-май пред ученици и преподаватели. Носещ името „Духът на долината“,болидът, който взе тази година и първото си участие в шествието на Празника на розата е по дизайн, създаден от David Holding & SpaceCAD. Двуминутно видео показва етапите на проектиране, през които е минал автомобилът.

Болидът е с електрическа батерия. Футуристичната формата на „Духът на долината“ наподобява формата на капка, защото капката има най-малко съпротивление във въздуха.

По техническото създаване на болида са работили над 30 ученици от Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт в продължение на 3 години. Тестовете на болида предстоят.

Did you like this? Share it!

Leave Comment

Използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че сте съгласни. We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.

Call Now Button